Hey! Ik ben Ellemieke

Avontuurlijk, creatief en een beetje chaotisch

Ik houd van uitdaging en de dingen een beetje anders doen dan verwacht.
Ik ben het liefst buiten en het buitenleven inspireert me bij veel foto’s die ik maak.
Ik vind het een superleuke uitdaging om me in te leven in jouw verhaal en daar de mooiste plaatjes bij te maken. Ik houd van echtheid, echte portretten, echte verhalen, als het kan met een rauw randje.
Laten we beelden maken van alles wat je wilt vasthouden en onthouden.
Iedereen heeft een verhaal!

Bekijk mijn foto's

Alle foto's van mij op het strand zijn gemaakt door @tineke_smith

Mijn verhaal


In 2018 deed ik de summerschool op de Fotovakschool. Vanaf die tijd was ik niet meer bij mijn camera weg te slaan. Wat ik erg leuk vond om te merken dat ik als fotograaf best veel kon maken. 

Mensen zijn makkelijker te benaderen en dat allereerste contact… daar genoot ik erg van.


Ik vind het heerlijk om mensen vast te leggen en dan te merken hoe blij ze zijn omdat ze er geweldig opstaan. Het lijkt soms wel of ze met hele andere ogen naar zichzelf gaan kijken. Prachtig om te zien hoe de houding van mensen verandert tijdens een sessie. 


Maar het allerleukst vind ik om ‘observator’ te zijn. Tijdens events, bruiloften, de gewone dagen thuis in een gezin, tijdens iemands werkdag.

Ik observeer en leg vast. Soms hele gewone dingen, soms net dat momentje wat je gewoonlijk niet zou opvallen, of een detail wat prachtig uitkomt omdat er een zonnestraal op valt… 


Mensen aanspreken vind ik geen probleem. Ik stel graag vragen en houd ook van mensen uit hun tent lokken. Mensen voelen zich snel bij me op hun gemak.


Ik hou van avontuur en ben altijd op zoek naar nieuwe dingen. Ik zie vaak details die een ander over het hoofd ziet. Dit zie je terug in de foto's die ik maak. Mijn foto's zijn speels, kleurrijk en echt.

Ik kan de sfeer vastleggen en de juiste momenten pakken. Maar ook de hele gewone dingen die dan juist weer bijzonder worden. 

Jullie krijgen met mijn foto's het complete verhaal... 


sprookjesachtig dam met torens tijdens sneeuwbui in schotland
pet en zonnebril op dashboard met weg op achtergrond
fotograaf maakt foto in autospiegel zwartwit

Avonturier

Ik houd erg van avontuur. Dat zorgt er voor dat ik in het diepe durf te springen zonder te weten wat er precies gaat gebeuren. 

Ik heb heel vaak mijn baan opgezegd, gewerkt op crisisplekken, in verschillende landen gewoond, met mijn gezin door Europa getrokken in een schattige T3, ik ben tientallen keren verhuisd en heb in een tiny house geleefd. Ik kampeer op vreemde plekken en plaatsen waar het niet mag.


Ik heb lange warme nachten geslapen op het strand, beklim bergen op mijn Dr. Martens zonder blaren te krijgen, zwem in koud water terwijl ik nog altijd een koukleum ben... 

Flexibel en invoelend

Doordat ik op veel verschillende plekken en op verschillende manieren heb gewoond en gewerkt, ben ik erg flexibel en niet onder de indruk van plotselinge veranderingen en gebeurtenissen.

Ook heb ik veel mensenkennis doordat ik met zoveel culturen en mensen in aanraking kom. Al deze kwaliteiten gebruik ik in mijn fotografie.

Kleurrijk en creatief

Mijn foto's zijn kleurrijk en origineel.

Ik vind het belangrijk om de hoogtepunten vast te leggen en de momenten die jullie belangrijk vinden. 

Maar daarnaast zoek ik graag naar gewone, onverwachte en echte momenten om jullie verhaal daarmee compleet te maken